Junkman’in ismini kullanan Android uygulamalarına dikkat edin!

Junkman, keskin yapay zekası ve güçlü özelleştirme imkanları sayesinde, son zamanlarda kullanıcıların dikkatini çekerek, iOS üzerinde Türkiye’nin spam SMS engelleme standardı haline geldi. YouTube, Instagram, TikTok, X gibi çeşitli sosyal medya platformlarında kullanıcılar tarafından bolca paylaşıldığını ve popülaritesinin devamlı arttığını görüyoruz.

Bu durum, Android üzerinde çalışan bazı uygulamaların, Junkman‘in ismini kullanılarak indirme sayılarını artırmaya ve belki de kendilerini Junkman gibi göstermeye çalışmalarına sebep oluyor. Ne yazık ki arama motorlarında Junkman Android, Junkman apk gibi arama sorgularında bu tür uygulamalar üst sıralarda çıkarak kafa karışıklığına neden olabiliyor. Örneğin, Google Play Store üzerinde bulunan, bağlantısını vermeyeceğim Key Messages isimli bir uygulama, isminin yanına Junkman ekleyerek, kendini onunla ilişkilendirmeye çalışıyor.

Junkman, Android üzerinde bulunmuyor. Bunun nedeni, Android‘de basit bir filtreleme eklentisi mekanizması bulunmaması. Eğer SMS filtreleyen bir uygulama yazılması istenirse, tamamen sıfırdan tüm SMS uygulamasının yazılması, bu uygulamanın SMS ile ilgili her fonksiyonu (SMS alma, gönderme, saklama, filtreleme vb.) üzerine alması gerekiyor. Bu da benim tek başıma üzerime almayı göze alamayacağım bir iş yükü demek.

Bu nedenle Android üzerinde Junkman‘in ismini kullanan uygulamalara dikkat edin. Bu uygulamaların Junkman ile hiçbir ilişkisi bulunmuyor. Cihazınıza bu tür uygulamaları kurmanız durumunda yaşayacağınız herhangi bir sorunun Junkman ile hiçbir bağlantısı olmayacaktır. Kişisel bilgileriniz çok önemlidir, güvenmediğiniz uygulamaların onlara erişmesine izin vermeyin.

Junkman ile ilgili ayrıntılı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *